علاقه به NFT ها ریشه روانشناسی دارد!

فرهاد اکسچنج

توکن‌های غیرقابل تعویض یا همان NFT ها، با انبوهی از فروش‌های رکوردشکن و علاقه افراد مشهور، سال 2021 را طوفانی کرده اند. بر اساس گزارشی از شرکت تجزیه و تحلیل بلاک چین DappRadar، حجم معاملات NFT ها تنها در سه ماهه سوم امسال، بیش از 700 درصد افزایش یافته و به 10.7 میلیارد دلار رسیده است.

 

لینک های مفید:
خرید بیت کوین

 

تام برادی، علاقه‌مند به بازار کریپتو و قهرمان بازی Super Bowl، یکی از آن سلبریتی‌های دوستدار NFT می باشد. در ماه آوریل، ستاره فوتبال Autograph، یک استارت آپ بازار NFT مستقر در لس آنجلس را تأسیس کرد. این شرکت به سرعت با ورزشکارانی مانند تایگر وودز، وین گرتزکی، درک جتر، سیمون بایلز و تونی هاوک قراردادهای انحصاری امضا کرد.

به گفته سخنگوی این شرکت، از آن زمان، Autograph بیش از 100000 NFT فروخته که قیمت هر کدام از 12 تا 1500 دلار می باشد. همچنین دارایی های دیجیتال را می توان در بازار Autograph، به قیمت هزاران یا گاهی میلیون ها دلار فروخت. یک NFT امضا شده توسط تام برادی، فوتبالیست مشهور آمریکایی، در حال حاضر با قیمت 4 میلیون دلار در این بازار فروخته می شود و یک NFT امضا شده توسط سیمون بایلز، ژیمناستیک کار مشهور آمریکایی، به قیمت 100000 دلار به فروش می رسد.

دیلون روزنبلات، مدیر عامل Autograph، می گوید:

دو دلیل اصلی وجود دارد که مردم برای NFT ها پول زیادی خرج می کنند.

روزنبلات، 23 ساله، به CNBC می گوید:

اول اینکه NFT ها مرتبط با جمع آوری کلکسیون هستند و دوم آنکه به جامعه وابسته می باشند.

روانشناسی پشت جنون NFT

روزنبلات می گوید که کلکسیون داری در طبیعت انسان بوده و در طول سال ها، انسان ها همه چیز را، از تمبرهای پستی و سکه ها گرفته تا کارت های بیسبال، جمع آوری کرده اند.

 

لینک های مفید:
صرافی آنلاین

 

فرهاد اکسچنج

او می‌گوید:

در تمام تاریخ بشر، عشق به کلکسیون وجود داشته است.

روزنبلات می گوید که NFT ها می توانند “مرز بعدی این تمایل” باشند. این به این دلیل است که NFT ها قابل تکرار نیستند. مالکیت و اعتبار آن ها را می توان از لحظه ای که داده های آن ها در دفتر کل بلاک چین آپلود می شود، ردیابی و تأیید کرد. کمیاب بودن یک ویژگی ارزشمند در دنیای هر مجموعه‌ای بوده و هر NFT از لحاظ منحصربه‌فرد بودن تضمین شده است.

در مورد جامعه، روانشناسان می گویند که کلکسیون داری تا حدی محبوب می باشد، زیرا با انگیزه اجتماعی عمیقی همراه است. دکتر شرلی مولر، عصب‌شناس که در مورد میل انسان به کلکسیون داری تحقیق می‌کند، سال گذشته در Psychology Today نوشت که یک عامل انگیزشی اولیه برای بسیاری از مجموعه‌داران – چه آگاهانه چه ناخودآگاه – این بوده که شبکه دوستان خود را تقویت کنند.

روزنبلات می‌گوید که برخی از افراد، دارایی‌های دیجیتال را به‌طور خاص خریداری می‌کنند تا بتوانند بخشی از جامعه NFT شوند.

وقتی کسی یکی از آن خریدهای NFT را انجام می‌دهد، کل فضا از آن باخبر می‌شود. این مانند شخصی است که یک ماشین واقعاً منحصربه‌فرد در دنیای خودرو می‌خرد، به نوعی، این خودرو می تواند یک خرید جالب برای افرادی باشد که برای آن ارزش قائل هستند.

Autograph با دادن دسترسی به کاربران به یک گروه چت موجب شده که خریداران بتوانند مستقیماً با تأثیرگذارانی که NFT‌های برند را در پلتفرم شرکت ارائه می‌دهند، صحبت کنند، این مسئله حس اجتماعی را تشویق می‌کند. برای مثال، تام برادی هفته گذشته در این گروه چت ظاهر شد.

به بیان ساده، روزنبلات می‌گوید، خرید یک توکن غیر قابل تعویض، به هر قیمتی می‌تواند باعث شود که احساس کنید در جدیدترین جنون فناوری قرار گرفته‌اید.

او می گوید:

NFT ها، راهی برای ورود به این جهان می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *