قیمت خرید و فروش بیت کوین

قیمت خرید و فروش بیت کوین

قیمت خرید و فروش بیت کوین در طول زمان بر اساس بازار این رمز ارز و همچنین تحت تاثیر عوامل متعددی متغیر بوده است. در زمان نگارش این مقاله، هر بیت کوین با قیمتی حدود ۴۳ هزار دلار معامله می‌شود اما بیت کوین مسیری پر فراز و نشیب را برای رسیدن به این قیمت پشت سر گذاشته است. در این مقاله، می‌خواهیم به سیر فراز و فرودها و روند قیمتی بیت کوین، از ابتدا تاکنون نگاهی بندازیم.

 

لینک های مفید:
خرید بیت کوین

 

بیت کوین اولین و بزرگ‌ترین ارز دیجیتال دنیا است. این ارز، در سال ۲۰۰۸ توسط یک فرد ناشناس به‌وجود آمد. این فرد که خود را ساتوشی ناکاماتو معرفی می‌کرد در اکتبر سال ۲۰۰۸، ایمیلی به یک سرویس رمرنگاری ارسال کرد و در آن به معرفی ارز دیجیتال بیت کوین پرداخت. ناکاماتو در ارتباطات ایمیلی خود عنوان کرد که ارز دیجیتال او می‌تواند جایگزین سیستم بانکداری ناکارآمد و قدیمی موجود باشد.

اولین قیمت بیت کوین

در ابتدا، بیت کوین چندان ارزشمند نبود. این ارز، نخستین جهش قیمتی خود را در سال ۲۰۱۰ تجربه کرد. در آن سال، قیمت بیت کوین از چیزی نزدیک به صفر دلار تا  ۰.۰۹ دلار افزایش پیدا کرد. در ادامه، روند قیمتی بیت کوین را از زمان پیدایش تاکنون بررسی می‌کنیم:

بیشتر بدانید!
کلیک کنید – تحلیل بلند مدت قیمت بیت کوین 

۲۰۰۹ – ۲۰۱۵

دامنه Bitcoin.com در سال ۲۰۰۸ ثبت شد اما پلتفرم این ارز، در سال ۲۰۰۹ تکمیل شد و بیت کوین در دسترس مردم قرار گرفت. ارز بیت کوین در سال ۲۰۰۹ هیچ ارزشی نداشت. اما در ۱۷ ژولای ۲۰۱۰ قیمت آن شروع به افزایش کرد و تا ۰.۰۹ دلار بالا رفت. رشد انفجاری بعدی بیت کوین دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاد. قیمت بیت کوین در طی سه ماه از ۱ دلار تا ۲۹.۶ دلار در جولای ۲۰۱۱ افزایش پیدا کرد. این یعنی افزایش ۲۹۶۰ درصدی تنها در سه ماه!

اما طبق قانون نانوشته بازارهای مالی، هر افزایش قیمتی با یک کاهش یا اصلاح قیمت همراه است. قیمت بیت کوین نیز پس از این افزایش ناگهانی، تا ۲.۰۵ دلار در ماه نوامبر کاهش یافت.

بیت کوین سال ۲۰۱۲ را در آرامش و بدون افزایش یا کاهش شدید قیمت پشت سر گذاشت. اما این آرامش؛ آرامش قبل از طوفان سال ۲۰۱۳ بود. معاملات بیت کوین در این سال با قیمت ۱۳.۲۸ دلار شروع شد اما در تاریخ ۸ آوریل، قیمت این ارز به ۲۳۰ دلار رسید! این افزایش قیمت نیز پایدار نبود و چند ماه بعد قیمت بیت کوین، تا ۶۸ دلار کاهش یافت.

اما سال ۲۰۱۳ هنوز پایان نیافته بود. بیت کوین ماه اکتبر را با قیمت ۱۲۳ دلار شروع کرد و تا دسامبر به قیمت ۱۲۳۷ دلار رسید. سپس تنها سه روز بعد، قیمت آن تا ۶۸۷ دلار کاهش یافت. سال ۲۰۱۴ نیز سال کم حاشیه‌ای برای بیت کوین بود. این ارز تا اوایل سال ۲۰۱۵ قیمت خود را به آرامی تا ۳۱۵ دلار افزایش داد.

۲۰۱۶ – ۲۰۲۰

سال ۲۰۱۶ نیز برای بیت کوین سال آرامش قبل از طوفان بود. این ارز در این سال، قیمت خود را به آرامی تا ۹۰۰ دلار افزایش داد و با قیمتی حدود ۱۰۰۰ دلار سال ۲۰۱۷ را آغاز کرد. در اواسط ماه می سال ۲۰۱۷، قیمت بیت کوین از مرز ۲۰۰۰ دلار عبور کرد و طی رشدی سریع در ۱۵ دسامبر به ۱۹۳۴۵ دلار رسید.

 

لینک های مفید:
صرافی آنلاین

این افزایش قیمت ناگهانی، توجه سرمایه گذاران، شرکت‌ها، سیاستمداران و اقتصاددانان را به خود جلب کرد. افراد دیگر نیز شروع به کار بر روی پروژه‌های بلاک چینی کردند تا این صنعت را ارتقا داده و جایگاهی در آن به دست بیاورند. سال ۲۰۱۸ زمانی برای اصلاح قیمت سربه فلک کشیده بیت کوین بود. این ارز، در ابتدای این سال تا حدود ۷۴۰۰ دلار کاهش قیمت داشت. این روند اصلاحی تا اوایل سال ۲۰۱۹ نیز ادامه داشت و قیمت بیت کوین تا حدود ۳۴۰۰ دلار نیز پایین آمد.

سال ۲۰۲۰، به دلیل شیوع کرونا، سال بدی برای اقتصاد دنیا بود. نرخ بهره بانکی به شدت کاهش پیدا کرد و مردم از سرمایه‌گذاری در بانک‌ها دست کشیدند. این می‌توانست فرصتی طلایی برای بیت کوین باشد. چرا که این ارز، منتقد اصلی نظام اقتصادی و بانکداری سنتی بود. مردم در تلاش برای سرمایه‌گذاری در بازاری پر سود، به بازار ارزهای دیجیتال روی آوردند و همین امر، باعث شد بازار ارز دیجیتال رشد زیادی را تا انتهای سال ۲۰۲۰ تجربه کند.

قیمت خرید و فروش بیت کوین

بیت کوین سال ۲۰۲۰ را با قیمت ۶۹۶۵ دلار شروع کرد و در ماه دسامبر به ۲۹۰۰۰ دلار رسید.

سال ۲۰۲۱

سال ۲۰۲۱ برای بیت کوین حتی از سال ۲۰۲۰ هم بهتر بود. فقط یک ماه طول کشید که این ارز رکورد قیمتی خود در سال ۲۰۲۰ را بشکند. در ۷ ژانویه ۲۰۲۱ هر بیت کوین با قیمتی معادل ۴۰ هزار دلار معامله می‌شد. اما این پایان ماجرا نبود و بیت کوین به رشد خود ادامه داد. در اواسط آوریل، همزمان با راه اندازی صرافی کوین بیس (Coinbase) قیمت بیت کوین به بیش از ۶۳ هزار دلار رسید.

اما همان طور که پ‍یش‌تر نیز گفته شد؛ در دنیای ارزهای دیجیتال، هر صعودی، سقوطی به همراه دارد. در تابستان سال ۲۰۲۱، قیمت بیت کوین حدود ۵۰ درصد ریزش داشت و ارزش این ارز تا ۲۹۷۹۵ دلار کاهش یافت. هرچند بخشی از این ریزش در پاییز جبران شد و بیت کوین توانست یک بار دیگر حرکتی صعودی را آغاز کند.

در سپتامبر، قیمت بیت کوین تا حدود ۵۲ هزار دلار افزایش یافت و یک بار دیگر در طی دو هفته تا حدود ۲۰ هزار دلار کاهش پیدا کرد. می‌توان گفت که سال ۲۰۲۱ سالی پر فراز و نشیب برای پادشاه دنیای ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود چرا که این ارز، در چند ماه باقی مانده تا پایان سال، باز هم دست خوش تحولاتی چشمگیر شد.

قیمت خرید و فروش بیت کوین

بیت کوین، اوج تاریخی قیمت خود را در نوامبر ۲۰۲۱ و با قیمت ۶۷۵۴۹ دلار تجربه کرد. لازم به ذکر است که هنوز این رکورد تاریخی شکسته نشده است. در ماه دسامبر قیمت بیت کوین روندی نزولی را آغاز کرد و حتی تا سطح قیمت حدود ۳۴۰۰۰ دلار نیز سقوط کرد. در زمان نگارش این مقاله، این رمز ارز محبوب موفق شده است که تا حدودی روند نزولی خود را بشکند. هم اکنون هر بیت کوین با قیمتی حدود ۴۳ هزار دلار معامله می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت بیت کوین

هر بازار مالی با توجه به نظام عرضه و تقاضا اداره می‌شود. این به معنای آن است که افزایش عرضه یک دارایی باعث کاهش قیمت و افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت خواهد شد. این الگو را نه فقط در بازار ارزهای دیجیتال، بلکه در هر نوع بازار مالی دیگری نیز می‌توان دید. اگرچه عرضه و تقاضا در بازارهای مالی اهمیت ویژه‌ای دارد اما عوامل زیادی بر روی میزان عرضه و تقاضای یک ارز یا یک دارایی تاثیر می‌گذارند.

اخبار، تصمیمات و سیاست‌های کشورها

حتما تاکنون با ریزش قیمت بیت کوین در پی اعلام یک خبر منفی مواجه شده‌اید. هنگامی که سیاستمداران، قانونی برعلیه بیت کوین یا به طور کلی ارزهای دیجیتال تصویب می‌کنند؛ سرمایه‌گذاران زیادی نگران آینده سرمایه خود شده و تصمیم به فروش بیت کوین‌های خود می‌گیرند. این تصمیم به فروش دسته جمعی، باعث افزایش عرضه بیت کوین در بازار شده و قیمت آن را کاهش می‌دهد.

برعکس این امر نیز صادق است. هنگام پذیرش بیت کوین توسط قانون گذاران یک کشور، یا اعلام خبری مثبت در رابطه با ارزهای دیجیتال، افراد بیشتری به خرید بیت کوین ترغیب می‌شوند و تقاضا افزایش پیدا می‌کند. این افزایش تقاضا طبق قانون عرضه و تقاضا به افزایش قیمت بیت کوین منجر خواهد شد.

عوامل ژئوپلیتیک (جغرافیای سیاسی)

عوامل ژئوپلیتیک، همچون تحریم‌ها و جنگ‌ها نیز می‌توانند حس بی‌اعتمادی نسبت به بازارهای مالی سنتی را در افراد تشدید کنند. در نوسانات مالی، افراد به دنبال جان‌پناه‌هایی برای حفظ سرمایه خود می‌گردند. بدین ترتیب در پی افزایش تقاضا برای بازارهای مالی‌ای همچون ارزهای دیجیتال، قیمت‌ها نیز افزایش می‌یابند.

بازار بورس

زمانی که شاخص‌های بورسی در اقتصاد جهان دستخوش تغییرات می‌شوند، این عامل می‌تواند میل به سرمایه‌گذاری در بازار کریپتوها را نیز دچار تغییر کند. بدین معنی که وقتی شاخص بورس افت می‌کند، ممکن است میل به سرمایه‎‌گذاری در بازار رمزارزها افزایش یابد.

نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران مشهور

یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت بیت کوین، خرید و فروش های کلانی است که در این بازار اتفاق می‌افتد. اصطلاحا به کسانی که تعداد بسیار زیادی بیت کوین دارند «نهنگ» گفته می‌شود. نهنگ‌ها با فروش یکباره ارزهای خود می‌توانند به یکباره عرضه بیت کوین را افزایش داده و باعث کاهش قیمت آن شوند.

خرید و فروش افراد مطرح، سلبریتی‌ها و موسسات سرمایه‌گذاری نیز از نظر روانی بر قیمت بیت کوین تاثیر خواهد گذاشت. زمانی که سرمایه‌گذار مشهوری دست به خرید بیت کوین بزند؛ افراد بیشتری به خرید بیت کوین ترغیب می‌شوند و قیمت بیت کوین افزایش پیدا خواهد کرد.

قیمت خرید و فروش بیت کوین در فرهاد اکسچنج

خرید بیت کوین در صرافی‌های خارجی، ریسک بلوکه شدن سرمایه را با خود به همراه دارد چراکه ایرانیان طبق قوانین مربوط به تحریم مالی ایران، مجاز به فعالیت در صرافی‌های خارجی نیستند. اما فرهاد اکسچنج امکان خرید امن، سریع و آسان بیت کوین را فراهم کرده است. کافی است به وب سایت این مجموعه مراجعه کرده و پس از گذراندن مراحل احراز هویت، بیت کوین را با بهترین قیمت خریداری کنید. 

اینستاگرام فرهاد اکسچنج را دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *