فلسفه تحليل تكنيكی

فلسفه تحليل تكنيكی

روش تحليل تكنيكی برپايه سه اصل اساسی بنا شده است كه در «تمام بازارهای جهان» صدق می‌کنند و عبارتند از:
1. همه چيز يک سهم، در قيمت آن سهم منعكس می‌‎گردد.
2. قيمت‌ها به‌‎صورت روندهايی حركت می‌کنند كه اين روندها در برابر تغييرات مقاومت می‌كنند.
3. روندهاي بازار تكرار می‌شوند.
اكنون به توضيح هريک از اين اصول می‌‎پردازيم.

 

لینک های مفید:
خرید بیت کوین

 

لینک‌های مفید
کلیک کنید – اصول بنیادی در تحلیل سهام 

اصل اول تحليل تكنيكی

همه چيز يک سهم در قيمت آن سهم منعكس می‌شود.

اولين و مهمترين اصل در تحليل تكنيكی اين است كه همه چيز و تمام اطلاعات موجود در مورد سهام، در قيمت بازار آن تبلور می‌یابد. تكنسين‌‎‌ها (كسانی كه براي تحليل بازار از تحليل تكنيكی استفاده می‌كنند) معتقدند كه تمام اطلاعات و دانش موجود درباره يک سهم، صرف‌نظر از اينكه «بنيادی» ، اقتصادی، سياسی يا روانشناختی باشد، در قيمت بازار سهام نمايان می‌گردد. برخي تكنسین‎‌های متعصب وجود دارند كه مطالعه‎ اطلاعات و صورت‌های مالی شركت‌ها و درآمد آن‌ها و عوامل عرضه و تقاضا را بيهوده می‌دانند. برخي تكنسين‌ها نيز عاقلانه، روش‌های بنيادي را به موازات تحليل‌های تكنيكی خود به‌كار می‌برند.

ضرب‌المثلی در بورس می‌گويد: وقتي خبر خوبي درمورد يک سهم شنيديد، آن را بفروشيد! چرا؟ چون اگر آن خبر حقيقت داشته باشد، تاكنون تأثير خود را كرده و قيمت سهم را بالا برده است. بنابراين، آن سهم از اين پس افزايش چندانی نخواهد داشت.

در سال 1985، تكنسين معروف آمريكايی، «ويليام اونيل» روشی را تدوين نمود تا مطالعات بنيادی را نيز به‌طور كلاسيک وارد تحليل‎‌های تكنيكی نمايد. اين روش كه به نام CANSLIM شناخته می‌‎شود، نقطه عطفی براي‌ آشتی روش‌های بنيادی و تكنيكی است.
اطلاعات بنيادی و تكنيكی هرچه كه باشند، چه خوب و چه بد، بدون ترديد برآيندي دارند كه در یک نقطه خود را نشان مي‌‎دهند و آن نقطه، «قيمت» سهام است. عوامل مؤثر در قيمت سهام، در گستره بسيار متنوعي قرار می‌‎گيرند كه شامل عوامل پيچيده عرضه و تقاضا، شرايط سياسی، شرايط مديريتی و غيره می‌‎شوند. اما تكنسين‎‌ها به‌جای توجه به اين عوامل، صرفاً به قيمت سهام و روند تغييرات آن توجه می‌‎كنند، زيرا تمام عوامل ياد شده، تأثير خود را سرانجام بر «قيمت» سهام می‌گذارند.

اصل دوم تحليل تكنيكی

قيمت‌ها به‌صورت روندهايی حركت می‌كنند كه اين روندها در برابر تغييرات مقاومت می‌كنند.

اصل دوم روش تحليل تكنيكی، اين است كه قيمت‌ها به صورت مسيرها يا روندهای خاصی حركت می‌كنند و اين روندها، درمقابل تغييرات ناگهانی از خود مقاومت نشان می‌‎دهند. عرضه و تقاضايی كه براي يک محصول وجود دارد، باعث می‌شود روند حركت قيمت سهام شركت توليد كننده‎ اين محصول، در حالت تعادل قرار گيرد. وقتي حركتی آغاز گرديد، تغييری در آن پديدار نمی‌‎شود، مگر اينكه خود به پايان رسد. اگر قيمت سهامی شروع به بالا رفتن كند، افزايش قيمت آن ادامه خواهد يافت تا اينكه به نقطه بازگشت مشخصی برسد.
به‎‌عنوان مثال، نحوه حركت اتومبيلی را درنظر بگيريد. فرض كنيد شما (به‌‎عنوان سرمايه‌‎گذار) «موتور سوار» هستيد و سهام مورد توجه شما، «اتومبيلی» است كه جلوی شما حركت می‌‎كند. وقتی سهام يا همان اتومبيل به ‎راه افتد، ابتدا سرعت پايينی دارد. اما به‌‎تدريج بر سرعت خود می‌افزايد تا به اندازه سرعت خاصی برسد. اگر اين اتومبيل بخواهد مسير خود را تغيير دهد و مثلاً‌برخلاف جهت فعلی حركت كند، ابتدا از سرعت خود می‌‎كاهد (درمورد اتومبيل می‌‎توان اين كاهش سرعت را تشخيص داد. در مورد سهام نيز كافی است دقت كنيم كه تغيير قيمت روزانه آن روز به روز كاهش می‌يابد، مثلاً از 5 به 4، 3، 2و 1 درصد می‌‎رسد) تا سرعتش به صفر برسد و آنگاه به تدريج می‌‎پيچيد (يا دور می‌زند) و در مسير جديد قرار می‌گيرد. اتومبيل در حالی كه سرعت بالايی دارد، هيچگاه نمی‌تواند به يكباره تغيير مسير دهد و ناگزير از كاهش سرعت است. همين نكته درمورد سهام نيز وجود دارد. به اصطلاح می‌توان گفت كه «سهم اينرسی دارد».
سهام ابتدا مسيری را آغاز می‌كند كه كاهشی يا افزايشی است و به اين‌‎طريق، «روند» را بوجود می‌آورد. اين روند تا هنگامی وجود دارد كه تغيير قيمت به‎‌تدريج كند شود و به اصطلاح، «راهنما بزند» كه ايها الناس! بدانيد كه می‌خواهم تغيير جهت دهم. آنگاه، سهام تغيير جهت می‌دهد و مسير خود را عوض می‌كند. در اين نقطه، سهام «روند» جديدی را آغاز می‌كند.

مثال:
براي روشن شدن موضوع، مثالی واقعی مطرح می‌كنيم. شكل 1، نمودار تغييرات قيمت سهام شركت سرمايه گذاری مسكن را نشان می‌دهد.

شكل1: نمودار قيمت سهام شركت سرمايه گذاری مسكن

عبارت «روند دوست توست » را هميشه به‌‎خاطر داشته باشيد. وقتی روندی آغاز گردد، بیشترین احتمال این است كه ادامه یابد. سپس، با تعقيب روند، امکان پول درآوردن نيز افزايش می‌يابد.

همانطور كه در شكل 1 ملاحظه می‌كنيد، روندی از نقطه A شروع شده و قيمت افزايش يافته تا به نقطه B رسيده است. در نقطه B سهام تغيير جهت داده و كاهش يافته تا به نقطه C رسيده است. همان‌طور كه در شكل مشاهده می‌شود، روند قيمت سهام هيچگاه منفصل نيست.

شكل 2 روند تغييرات قيمت سهام شركت گاز لوله را نشان می‌دهد.

شكل 2: روند افزايشی سهام گازلوله

 

لینک های مفید:
صرافی آنلاین

 

در شكل 3، روند افزايشی قيمت سهام بانک آمريكا كاملاٌ قابل مشاهده است.

شكل 3 : روند صعودی سهم بانک آمريكا

اصل سوم تحليل تكنيكي

روندهای بازار تكرار می‌شوند.

آخرين اصل كليدی روش تحليل تكنيكی بازار سهام، اين است كه روندهای بازار دائماً درحال تكراراند. يعنی الگوهای مشخصی را می‌توان در فاصله زمان‌های مختلف، روي نمودارها يافت، الگوهايی كه دائم درحال تكرار شدن هستند. اين اصل تحليل تكنيكی به اصل بسيار مهم روانشناختی بازمی‌گردد كه انسان‌ها در شرايط مشابه، عكس‎العمل‌‎های مشابهی از خود نشان می‌دهند. از آنجا كه بازار سرمايه نيز انعكاسی از عملكرد انسان‌هاست، تكنسين‌ها اين عكس‎العمل‌ها را مطالعه می‌‎كنند تا در موقعيت‌های مشابه بتوانند عكس‎العمل‌های مشابه را پيش‎بينی نمايند.
درشكل 4، تكرار روند‌هاي افزايشی و خنثی به صورت متوالی در مورد سهام شركت پتروشيمی خارک، منعكس شده است.

شكل4 : تكرار روندهاي افزايشي و خنثي به صورت متوالي در سهام شركت پتروشيمي خارك

کتاب تحلیل تکنیکی مقدماتی، به تالیف و ترجمه دکتر امیرعباس کنی با اقتباس از کتاب تحلیل تکنیکی نوشته توماس مایرز تهیه گردیده است. از این پس، این کتاب در قالب مجموعه مقالات آموزشی در وبلاگ فرهاد اکسچنج منتشر خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *